Allt började med groggbefläckade soffbord.

Per-Johan Schön fick en idé, året var 1955. Alla groggbefläckade soffbord som fanns i vart och vartannat hem skulle få nya liv. Slipning och polering av träskivorna förvandlade dem till nyskick. Sedan dess har mycket hänt i företaget, fast det personliga och småskaliga är fortfarande detsamma. Det gäller också vårt erbjudande; att förstå kundens behov och erbjuda kundanpassade lösningar.

Uppfinningar och patent

Per-Johan var från början slöjdlärare och var väldigt duktig på finliret, bland annat renoverade han pianon. Han uppfann också en lösning i trä på mangelvalsen. En patenterad produkt som sålde i över en miljon exemplar! Dessutom kom han på det påbyggnadsbara sybordssystemet. Det tillverkas för övrigt än idag.

Modernisering och rationalisering

När Per-Johans son, Arne, tog över företaget i mitten av 90-talet moderniserades, rationaliserades och datoriserades snickeriet. En process som ständigt pågår för att möta kundernas höga krav idag.

Kvinnor i ledningen.

Idag drivs förtaget av tredje generationen Schön. Nu med kvinnor i ledningen – Catharina (gift Rengensjö) och Susanne. Fortfarande erbjuds inga färdiga produkter utan allt individanpassas efter kundernas önskemål. Undantaget som bekräftar regeln är BS-panelen, en av bolagets mest framgångsrika produkter genom tiderna.

Vårt hållbarhetsarbete

Samtliga produkter är gjorda av trä och kan både uppdateras och återbrukas. All produktion sker i Sverige vilket innebär färre transporter och mindre klimatpåverkan. Vi är ISO 9001-certifierade, följer EU:s timmerförordning och köper endast grön el. Samtliga våra leverantörer är kvalitetsgodkända och naturligtvis följer vi de lagar och krav som finns. Sist men inte minst, vi månar om våra medarbetare och samarbetspartners och har höga mål när det gäller arbetsmiljön.

Föreskrivs av arkitekter

Våra kunder finns främst i Sverige men också i Norge och Danmark. Ofta föreskrivs vi av arkitekter, det tackar vi allra ödmjukast för. Vi brukar säga att arkitekterna har visionerna, vi förverkligar dem. Och även om vi är ganska små är vi en viktig del av helheten. Det är i varje fall så vi ser på det.

Kontakta oss

Hängivna medarbetare

Vi har vår anläggning i Borås norra delar, 7 000 kvm fyllda med duktiga och hängivna medarbetare och en modern maskinpark som klarar det mesta. Här finns bland annat CNC-maskiner, datasåg, UV-lacklina och en box för sprutmåleri. Titta in om du har vägarna förbi, det vore trevligt. Det har trots allt hänt en hel del sedan de groggbefläckade soffborden fick nytt liv.