För mig är Bolander & Schön en problemlösare.

Uppdragsgivare:
Kontaktpersoner:
Exempel projekt:

Henning-Ark
Anders Henningsson
Bryggan, Torslanda
Sabis, Sickla
Björkalund, Norrköping

Hur fick du kontakt med Bolander & Schön?

– Vårt samarbete sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det var någon gång 2006, min bror arbetade på Tapetterminalen i Borås och tipsade mig om dem. Sedan 2011 har vi ett mycket nära samarbete.

Vad var det som gjorde att valet föll på dem?

– Det finns verkligen många anledningar, en är att de är duktiga på att skapa. En annan att de är bra på att bearbeta material. Problemlösare passar bra in på dem. Sedan känner de till alla lagar och förordningar så du behöver aldrig vara orolig, de har koll.

Bolander & Schön försöker vara inlyssnande och flexibla, upplever du det så?

– Absolut. De lägger sig sällan i själva formgivningen men kan föreslå ekonomiskt bättre alternativ ur deras produktionsperspektiv. För oss har det blivit naturligt att specialtillverka det vi behöver istället för att köpa förfabricerat från någon katalog.

Hur skulle du beskriva samarbetet från början till slut?

– De är med hela vägen och det är en ständig dialog för att komma fram till den absolut bästa lösningen. Pålitliga är ett bra ord, de håller vad de lovar och skulle aldrig göra något de vet inte kommer att fungera. Samtidigt är de tydliga och raka när det gäller det mesta, även priser och ekonomi.

Känner ni er prioriterade av Bolander & Schön?

– Verkligen, vi har ett riktigt bra samarbete och en bra relation.

Finns det något som kan göras bättre/annorlunda?

– Kommer faktiskt inte på något, det fungerar alltid. Och om det uppstår något problem så löser de det.

 

Test

Anser du att det ni får motsvarar era förväntningar och är prisvärt?

– Det finns en hantverkskänsla och en kvalitetsmedvetenhet i allt de gör. Av inredningsmässiga skäl har jag någon gång bett dem göra detaljer som ser lite skeva och slitna ut. Det har de lite svårt att acceptera, allt ska ju vara perfekt.

Vilka tre ord förknippar du med Bolander & Schön?

– Nyfikna, kvalitetsmedvetna, effektiva, haussefria, välkomnande.

Skulle du rekommendera Bolander & Schön till någon annan?

– Absolut. Bara en sådan grej som att när jag gör egna konstruktioner, får jag ritningar tillbaka, anpassade för deras tillverkningsmetoder så att allt stämmer.

Om projektet Bryggan, Torslanda/Anders på Henning-Ark berättar:

– Här var uppdraget att skapa en traditionell och mysig cafékänsla i en stormarknad där förhållandena kan vara brusiga och bullriga. Torslanda är känt för sin flygplats men vi vill hellre lyfta fram den närliggande skärgårdskänslan. Det löste vi bland annat genom illusionen av en fiskebod och en symbolisk brygga.

Om projektet Sabis, Saluhallen/Anders på Henning-Ark berättar:

– Sabis är en välkänd matbutik i Stockholm. Uppdraget var att skapa en ny version av butiken i modern tappning. Kundvarvet ritades om och känslan av en saluhall fick ta för sig. Olika rum lyfte fram den småskalighet vi var ute efter. Utmaningen var att samtidigt skapa en effektiv och driftsmässig butik.

Om projektet Björkalund, Norrköping/Anders på Henning-Ark berättar:

– Ett familjeföretag vi har samarbetat med i nästan tio år. Här skulle en helt ny butik skapas, från scratch. Men det fick inte bli en ny ”platt låda”. Mycket träkänsla och detaljer var viktigt. Här var det småskaliga prioriterat, allt skulle integreras som en naturlig del av bostadsområdet.