De höll prisbilden och allt de lovade i upphandlingen.

Projekt:
Uppdragsgivare:

Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan, Lund
Emelie Rising, projektchef Skanska

Kan du berätta kort om Hedda Anderssongymnasiet och Svaneskolan och ert uppdrag?

– Vårt uppdrag var att uppföra två nya skolor i en byggnad på 26 000 kvadratmeter. Den 11 augusti 2023 invigdes Hedda Anderssongymnasiet. Svaneskolan är en högstadieskola med inflyttning julen 2023. Karakteristiskt för skolorna är att alla fyra byggnader har ett eget atrium. Allt är ritat av Wingårdhs arkitekter i samarbete med danska AART.

Hur såg ert uppdrag ut från er beställare?

– Det var en upphandling i samverkan av Lunds kommun.

Hur fick ni kontakt med Bolander & Schön?

– Det var vid upphandlingen som deras namn dök upp. Arkitekten föreskrev helt enkelt Bolander & Schön. I upphandlingen fanns också betydligt större och mer kända aktörer med, men sammantaget vann Bolander & Schön.

Vad var det som gjorde att valet föll på dem?

– Deras upplägg kändes kostnadseffektivt. Dessutom var de flexibla, snabba att svara på alla våra frågor och hade möjlighet att leverera exakt det vi ville ha.

Hur skulle du beskriva samarbetet från början till slut?

– Det har varit väldigt bra, alla på Bolander & Schön är extremt serviceinriktade. Om det inte fanns några prototyper tillverkade de nya, det var aldrig några problem. Under den här perioden var det också svårt med materialleveranser, men det löste Bolander & Schön snabbt och smidigt.

Finns det något som kunde ha gjorts bättre/annorlunda?

– Nej, inte vad gäller samarbetet med Bolander & Schön. Nästa gång kommer jag att ta med dem tidigare i projektet för ett ännu bättre resultat. Däremot hade vi egna problem med transporter under den här perioden, det kan vi säkert dra nyttiga erfarenheter av.

Anser ni att det ni fick motsvarade förväntningarna och var prisvärt?

– Absolut. Trots en skakig omvärld där materialpriserna rusade i höjden hölls den prisbild vi fick från början.

Vilka tre ord förknippar ni med Bolander & Schön?

– Serviceinriktade, professionella och flexibla.

Skulle du rekommendera Bolander & Schön till någon annan?

– Ja, självklart, det har jag redan gjort till mina kollegor. Om vi beställt fel eller angett för lite material så löste de det ändå. De är väldigt snabba att fixa så att det blir bra.