De fixade måttanpassningarna och specialdetaljerna.

Uppdragsgivare:
Kontaktpersoner:
Exempel projekt:

Familjen Nordin, Borås
Fredrik och Johanna Nordin
Privat kök

Kan du beskriva projektet kortfattat?

– Vi började bli trångbodda och behövde större ytor, därför bestämde vi oss för att bygga ut huset och förändra planlösningen. Det är ett 100 år gammalt hus så det var ett relativt stort ingrepp. Projektet innebar bland annat att köket flyttades till den nya utbyggnaden.

Hur fick ni kontakt med Bolander & Schön?

– Vi kände till dem sedan tidigare och hade hört mycket gott om dem.

Vad var det som gjorde att valet föll på dem?

– Från början var våra tankar att anlita ett traditionellt köksföretag. Vi besökte också några olika men hittade inte riktigt det vi sökte. Vårt kök byggde mycket på måttanpassningar och specialdetaljer, det var det inga som kunde erbjuda till en rimlig kostnad. Sedan fick vi ett väldigt stort förtroende för dem redan vid första mötet. Att de finns i Borås, där vi bor, var så klart också en stor fördel.

Hur såg ert uppdrag ut?

– Vi ritade köket själva precis så som vi ville ha det. Mycket byggde på att det skulle vara en social yta där vi både kunde laga mat och umgås. Ett av kraven var en köksö där minst fem personer skulle kunna sitta. Bolander & Schön hjälpte oss med konstruktionsritningarna så att våra idéer kunde förverkligas.

Bolander & Schön försöker vara inlyssnande och flexibla, upplevde ni det så?

– De förstod direkt vad det var vi var ute efter och var duktiga på att fånga den känslan. Vi kan nog upplevas som lite krångliga kunder eftersom vi är noggranna med detaljer och att allt blir exakt så som vi vill ha det, men det var aldrig några sura miner.

Hur skulle du beskriva samarbetet från början till slut?

– Friktionsfritt. Båda parter var raka och ärliga genom hela processen.

Finns det något som kunde ha gjorts bättre/annorlunda?

– Inte vad gäller samarbetet med Bolander & Schön, men självklart finns det erfarenheter vi tar med oss till nästa byggprojekt. Som att beställa överskåp som är tillräckligt höga så att LED-belysningen under skåpen inte bländar. Det är inget som stör nämnvärt, men något vi kunde ha tänkt på.

Anser ni att det ni fick motsvarade förväntningarna och var prisvärt?

– Vi vet att det var väldigt prisvärt. Dels fick vi mycket för pengarna, dels fick vi specialanpassade lösningar som ingen annan kunde erbjuda.

Vilka tre ord förknippar ni med Bolander & Schön?

– Kvalitet, problemfritt och anpassat.

Skulle du rekommendera Bolander & Schön till någon annan?

– Absolut, om du vill ha flexibla, prisvärda lösningar och slippa problem.